Gépészet

Energiatakarékosság a villanymotor által

használt villanymotor

Ma már a fejlett világ szerves részét képezi az energiatakarékosság kérdése. Aki ezen a területen a legmodernebb és leginkább környezetbarát ötletekkel képes előállni, az szinte hősnek számít, aki a világ megmentésén fáradozik.

És azok az országok, melyek elsőként vezetnek be ilyen megoldásokat, szintén példaképei a 21. századi társadalmaknak. Már irányelvek léteznek arra vonatkozóan is, hogyan kell csökkenteni az energiafogyasztást, valamint az ügynevezett „karbonlábnyomunkat”. Olyan célokat tűztek ki világszerte az országok, amelyek által ezeket az irányelveket meg is tudják valósítani.

Ennek eszközei pedig a szigorú szabályozások és az energiaadók. Az ipar részéről szemlélve a helyzetet, ez egy nagy kihívást jelent, amit érdemes kiaknázandó lehetőségnek tekinteni. A fenntartható termékek nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint a kevésbé energiatakarékos megoldások. Ebben jelent egyre népszerűbb megoldást a villanymotorok alkalmazása is. A villanymotorok fogyasztása az ipari termelés összenergia-költségének 2/3-át teszi ki. Az élettartamuk alatt felmerülő összes költség 95%-át adja a villanymotorok energiafogyasztása.

Ebből is látható, mekkora a villanymotor energiamegtakarítási potenciálja. Az energiatakarékos villanymotor jellemzőjét nemcsak a megnövekedett hatékonysága adja, hanem az alacsonyabb belső fogyasztás is. Ha szeretné a legoptimálisabb villanymotor kiválasztást alkalmazni akár otthonában, akár cégében, keresse fel a dcmotor.hu oldalát!

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Comments are closed.