Gazdaság

A székhelyszolgáltatás a szabadúszók legalapvetőbb szükségeire ad megoldást

székhelyszolgáltatás nagy terem

Napjainkban egyre gyakoribb, hogy egy vállalkozó egyetlen munkaeszköze egy laptop. Legyen szó informatikusról vagy designer grafikusról, a szabadúszó vállalkozók óriási szabadságot élvezhetnek. A internethálózatnak hála bárki könnyen dönthet úgy, hogy a hétköznapokban a francia riviérán vagy egy ázsiai szigeten végzi el munkáit, amit magyar ügyfelei bíznak rá.

Bár a fenti modell kiválóan működhet, van pár feladat, amihez muszáj hazai címmel rendelkezni. Már a cégalapításhoz is kell egy hivatalos cím, de a vállalkozás fenntartásához is szükség van ilyenre, ha a hazai adózási rendszerben szeretnénk szabályszerűen dolgozni. Azoknak, akik mindeközben mégsem szeretnének helyben kötöttek maradni, kiváló választás lehet a székhelyszolgáltatás.

Nézzük meg tehát, hogy milyen előnyöket kínál a legtöbb székhelyszolgáltatás a szabadúszó vállalkozók számára!

Budapesti cím, ciprusi kilátás

Ahogy fent kitértünk rá, a székhelyszolgáltatásnak köszönhetően simán lehetséges, hogy valaki budapesti címmel működtesse vállalkozását, miközben a tengerparton dolgozik. Gondoljunk csak bele, mennyivel megnyerőbb egy magyar ügyfél számára, ha magyar címen talál minket, mintha egy ismeretlen földrajzi helyt adnánk meg nekik (ezzel talán azonnali bizalomvesztést okozva és gyanút keltve).

Professzionális képviselet a székhelyszolgáltatásnak hála

A hazai törvényeknek megfelelően bármikor adóellenőrök látogathatnak a székhelyünkre, ami külföldi tartózkodásunk esetén különösen kellemetlen helyzet lehet. Éppen emiatt nagyon fontos, hogy szabadúszóként erre is gondoljunk, és egy profi székhelyszolgáltatás segítségét vegyük igénybe.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Comments are closed.