Sport

Beszámoló a síleckéimről

síelés

Nem síelve nőttem fel. 18 éves koromban egyszer elmentem snowboardozni néhány barátommal, és ez volt a téli hegyi sportolási tapasztalataim egyetlene. Aztán feleségül mentem Barthoz, aki 8 éves kora óta síelt. Középiskolás korában kezdett snowboardozni, és felnőtt kora nagy részében szezonbérletet kapott.

Szerencsére nem sokkal azután, hogy összeházasodtunk, elköltöztünk Utahból, és 14 évig kerültem a síelést. Aztán visszaköltöztünk Utah-ba, és tudtam, hogy ha hosszú távon Utah-ban fogunk élni, akkor nagyon szeretnék megtanulni síelni. Nem akartam ilyen közel lakni a világ legjobb síterepeihez nem tudva, hogyan kell síelni.

Azt is szerettem volna, hogy a lányaim megtanuljanak síelni, és nem akartam az az anyuka lenni, aki a szálláson ül, miközben az egész családom nélkülem síel.

Általános iskolánk minden télen síiskolát tart, ahol hetente egyszer egy hónapon keresztül buszozzák a tanulókat a Sundance síterepbe, és az első évben, amikor itt éltünk, Ella részt vett. Nem volt nagy rajongója, de a következő évben az egész negyedik osztálynak volt egy síkirándulása, és hirtelen beleszeretett a síelésbe.

Az első évben, amikor itt éltünk, elhalasztottam a síleckéket, de most, hogy jobban beilleszkedtünk, és a lányok kicsit idősebbek lettek, tudtam, hogy nem várhatok tovább. Így jelentkeztem síleckékre.

Tudtam, hogy nem akarom, hogy Bart megtanítson síelni – tudom, hogy ez mennyire frusztráló lehet a tanár és diák számára, és nem akartam a nyomást, hogy úgy érezzem visszatartottam a tényleges síeléstől. Ráadásul olyasvalakitől szerettem volna tanulni, aki nem csak jó síelő, hanem rengeteg tapasztalattal is rendelkezik a síelés TANÍTÁSÁBAN.

A Sundance minden télen megcsinálja a Ladies Day Ski Clinic nevű programot – ez egy négyhetes program és minden héten ugyanazon a napon mész reggel arra a négy hétre.

Szintek szerint osztanak fel, és minden osztály körülbelül 4-8 főből áll, dedikált oktatóval.

Regisztráltam, befizettem a díjat, majd igyekeztem nem hányni a következő hónapban, mielőtt februárban elkezdődtek az óráim.

Sok oka volt annak, hogy nem akartam megtenni. Nem volt nálam sífelszerelés – se hónadrág, se síléc, se bot, se kesztyű, se sisak. Nem élvezem a hideget. Nem tartom magam különösebben sportosnak.

Fizetnem kell egy bébiszitternek, hogy jöjjön figyelni a kislányaimra körülbelül négy órán keresztül, amíg én elmegyek, és fizetnem kell egy bébiszittert, miközben olyasmit csinálok, ami NEM VOLT munka, hihetetlenül fájdalmas volt mindez a számomra.

De úgy döntöttem, hogy mégis megteszem hosszú távú befektetésként a családi téli szórakozásunkba.

OLYAN IDEGEN voltam az első napon. Nem tudtam pontosan, hol parkoljak, hol vegyem fel a bérletemet, vagy még azt sem, hogyan vegyem fel a sícipőmet, és az egész dolog hihetetlenül megterhelő volt.

De amikor odaértem, a parkolóőr megmondta, hogy hol kell parkolni, és amikor lementem a transzferrel a szállásra, rengeteg ember volt, aki megmondta, hogy pontosan hol vegyem át a bérletemet, majd kimentem és találkoztam az osztályommal.

 

Hatan voltunk az osztályban, és közülünk csak egy síelt valaha (és ő is volt egyszer). A legelején kezdtük a sílécek be- és kipattogtatásával, majd egy kis dombon való fel-le járást gyakoroltuk, és az óra hátralévő részét a nyuszidombon töltöttük.

Ez nem volt annyira ijesztő!

A második leckében már ténylegesen futottunk a hegyen és a negyedik napon már ha nem is JÓ síelőnek, de hozzáértőnek éreztem magam.

És meglepetésemre SZÓRAKOZTATÓ volt.

A következő évben még egy hónapnyi leckére jelentkeztem, és ezúttal sokkal kevésbé voltam ideges, és sokkal többet fejlődtem. Még találkoztam egy középiskolás barátommal egy másik napon, és együtt síeltünk délelőtt.

Ani abban az évben síleckéket is vett az iskola programján keresztül (Ella mellett, aki magasabb szinten végzett), és ő is beleszeretett a síelésbe.

Ezen a télen először kaptunk síbérletet, és alig várom. A két kislány síoktatásra fog menni, én pedig valószínűleg idén nem fogok síleckéket venni

A sok dolog közül, amit felnőtt életem során csináltam, a sítanulásnak az első tízben kell lennie olyan dolgokban, amelyek hihetetlenül nagy önbizalmat adtak nekem.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Comments are closed.