Ünnepek

Módszerek arra, hogy a karácsony szórakoztatóbb és kevésbé stresszes legyen

karácsonyi háttérkép

Az egyik dolog, ami nagyon fontos számomra anyaként, hogy az ünnepek szórakoztatóak maradjanak számomra. Nem akarom, hogy egy óriási teendők listája legyen, amit végig kell vinni – nagyon szeretném, ha ez az ünneplés időszaka lenne, és a családom és a barátaim élvezetének időszaka.

Úgy érzem, évről évre egy kicsit jobb vagyok ebben, és egyre jobban felismerem, mi az, ami csak sok plusz munka (számomra a karácsonyi könyveink becsomagolása egyáltalán nem éri meg a fáradságot, bár tudom, hogy sok család SZERET ezzel foglalkozni) és mitől válik igazán különlegessé és ünnepivé a szezon.

Döntse el, mi a legfontosabb az Ön számára (és készítsen listát!). EGY MILLIÓ dolog van, amit megtehetünk az ünnepek alatt. Valamikor novemberben mindenkit megkérdezek vacsora közben, hogy milyen 2 dolgot vár a legjobban az ünnepekre. Ha valaki feltétlenül azért várakozik, hogy körbejárjon karácsonyi fényeket látni, akkor biztos akarok lenni abban, hogy ezt megtervezzük. De ha nem igazán érdekel senkit, és inkább otthon marad és megnéz egy karácsonyi filmet? Akkor nem akarok olyan kiruccanást próbálni, ami senkit sem érdekel különösebben.

Rendeljen korán. Az egyik személyes ünnepi mottóm: „Most ugyanannyi időbe telik, mint három hét múlva, de most sokkal kevésbé lesz stresszes.”

Csomagolja be az ajándékokat, amint megérkeznek. Valójában nagyon szeretek ajándékokat becsomagolni, de NEM élvezem az utolsó pillanatban az ajándékok becsomagolását, amikor az óriási feladatnak tűnik. Ha elkezdenek érkezni az ajándékok, igyekszem becsomagolni (még akkor is, ha csak egy-két ajándékról van szó), mert ez megóvja attól, hogy elsöprő érzés legyen, és remek alkalom egy hangoskönyv hallgatására és egy kicsit kikapcsolódásra.

Tervezzenek egy randit. Bart és én véletlenül kezdtük el ezt csinálni, amikor Arizonában éltünk, és december 23-án meghívást kaptunk, hogy próbáljunk ki egy új éttermet Phoenix belvárosában. Ez volt az egyik legkedvesebb randevúm, mert NAGYON NAGYON jó érzés volt kiszabadulni az ünnepi tevékenységek sűrűjéből, és együtt tölteni egy kis időt úgy, hogy nem volt más dolgom, mint egy finom ételre való koncentrálás. Már benne van az idei év a naptárban, és alig várom. Mivel egyikünknek sincs munkája irodai bulival, ez is egy jó alkalom arra, hogy kiöltözzünk egy kicsit.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Comments are closed.