Tech

Virtuális szerver – VPS

VPS laptop

Ugyan a virtuális szó jelentése az, hogy látszólagos, nem valódi, képzetes, lehetséges, elképzelt, szinte valóságos, valódinak tűnő, stb.… A VPS, azaz virtual private server mégis ténylegesen rendelkezik egy fizikai szerver minden tulajdonságával.

Viszont mégsem kell ehhez drágán megvásárolni és a különböző előírt üzemeltetési feltételeknek megfelelve biztosítani a körülményeket. Mivel erre leginkább nagyvállalatoknak, különböző társadalmi formációknak, de akár magánszemélyeknek lehet szüksége, nekik az igényeik is nagyobbak. Ezért nem elegendő számukra egy tárhelyfelhasználói hozzáférés. A gyakorlatban pedig ez úgy működik, hogy a VPS szolgáltató cég kisebb és több virtuális szerverre osztja a nagy anyagépeket, így pedig létrejönnek egységek, melyeket személyes, privát felhasználásra lehet használni az ügyfeleknek, akik igénylik ezt a VPS szolgáltatást.

Ezáltal pedig saját szervergéphez jutnak az ügyfelek, még ha nem is fizikai valóságában tudják ezt megragadni. Ez viszont előny, mert így a VPS-el járó törődés sem az ügyfelek feladata lesz. A körülmények megteremtése, a klimatizált gépteremben való tartása, a fenntartása, elektromos árammal és internetkapcsolattal való ellátása mind a bérbeadó feladatköre. Ezen felül mind az üzemeltetés, mind a karbantartás a VPS-t nyújtó cég feladata. Ezt fizeti meg az ügyfél a havidíjban. Érdemes a tarhely.eu szolgáltatását választani, mely már 14 éve biztosít ügyfeleinek virtuális szervereket, és az ország legnépszerűbb tárhely szolgáltatója!

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Comments are closed.