Szépségápolás

Mitől lesz a shea vaj a legnagyszerűbb bőrápoló készítmény?

shea vaj darabok

A hatékony bőrápolás a történelem folyamán hosszú és tartalmas múltra tekint vissza, hiszen mindig is fontos volt a bőrápolásra való odafigyelés, főként a hölgyek számára. Korunk tudományos robbanásának köszönhetően azonban manapság már rendkívül szerteágazó felhozatallal találkozik az ember, ha a kozmetikai és bőrápolási szerek területén próbál eligazodni.

A probléma csupán abban mutatkozik meg, hogy számos ilyen termék nem természetes alapanyagokból készül, előállításának útja pedig teljesen mesterséges, aminek sokszor a negatív egészségügyi hatásairól nem sok szó esik. Éppen ezért annyira közkedvelt a shea vaj, hiszen méltán érdemelte ki a hírnevét a generációk váltakozása során, mint ami egy teljesen természetes bőrápoló szer. Nagyszerűen alkalmazható akár arcra, dekoltázsra vagy teljes testre is bőrápoló gyanánt, hiszen a shea vajnak az összetétele nélkülözi a különböző káros anyagokat, és bátran alkalmazható érzékeny bőrűek esetében is, illetve kisbabák és kismamák is használhatják.

A shea vaj elsősorban a bőrirritációkat enyhíti és lágyítja a kialakult ráncokat az arcbőrön, ami mellett még a pattanások elleni hadakozásban is eredményesen segít. Emellett alkalmazzák még a pikkelysömör és a különböző ekcémák tüneteinek enyhítésére is. Bőrpuhító hatását a shea vaj E-vitamin és béta-karotin tartalmának köszönheti, viszont tartalmaz még A- és F-vitaminokat is bőséggel. Különleges titka az, hogy összetételében rendkívül hasonló az ember bőrét védelmezni hivatott természetes emulzióhoz, amely által a shea vajat nevezhetjük az egyik legtökéletesebb bőrápoló készítménynek.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Comments are closed.