Pénzügy

Az adóellenőrzés megfelelő szemlélete

adóellenőrzés
Image of business people’s hands during teamwork

Rendkívül fontos, hogy a cégek és vállalkozások megfelelően informálódjanak, és megfelelő szemléletet sajátítsanak el az adóellenőrzés menetével kapcsolatban, különben számos kínos meglepetéssel kell idő közben szembesülniük.

Amire ugyanis nem fordítunk kellő figyelmet, az léket képezhet a hajónkon, ami akár az egészet el is süllyesztheti, ha nem vagyunk résen. Így tehát egy vállalkozás sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy nem figyel a számára fárasztó részletekre, mint amilyenek az adóellenőrzéssel járó ismeretek. Ahogyan például 2018-ban voltak változtatások az adózás rendjéről és az adóigazgatási rendtartásról, melyet törvénytervezetben tették közzé, és amely alapjaiban változtatta meg az adóellenőrzés szabályait is.

Így, ha a cégek egy ilyen változtatás során nem informálódnak az új, hatályba lépő törvényeket illetően, valóban kellemetlen tapasztalatokba ütközhetnek a későbbiek során, amikor adóellenőrzésre kerül sor. Az akkori törvénytervezet célja több olyan jogintézmény bevezetését jelentette, melyek egyfelől az adózók számára könnyebbséget jelenthettek, ugyanakkor korlátozásokat is tartalmaztak, melyek viszont alapjaiban rengették meg az addigi jogorvoslati rendszert.

Ezek pedig mind kihatással vannak az adóellenőrzési folyamatok mikéntjére is. Nem árt tehát kellő figyelmet és energiát fordítani ezekre a részletekre is, a ceghmester.hu oldala ebben is segítségére van a cégeknek, hiszen soron kívüli szolgáltatásaik közé tartozik az adóellenőrzés menedzselése is. Ez magában foglalja a nyilatkozattételre való felkészítést, a gyors önrevíziót, az észrevételt, a fellebbezést, és számos más fontos részletet.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Comments are closed.