Hírek

Bátor könyv

könyv

Lezárult az év honlapja 2011 pályázat, sőt, már az eredményeket is kihirdették ünnepélyes keretek között. Nagyon örülünk, hogy az Önkormányzatok és települések kategóriában Győr lett a nyertes, könyvbarátként örülünk a Libri sikerének is. Most azonban egy különdíjat nyert honlapot ajánlunk a figyelmükbe.

BÁTOR KÖNYV az év kreatív megoldása kategóriában győzött. Méltán. Az ötlet, a téma, a cél és a megvalósítás is remek. Csak gratulálni tudunk nekik és szorítunk minden gyermekért, aki a Bátor Tábor táborban nyaralt valaha is.

Eddig is olvashattak honlapunkon felnőtteknek és gyerekeknek szóló könyvajánlókat, valamint hangos-
könyvajánlók
at, filmajánlókat és zenei ajánlókat, de mostantól lehetőségük van értékelni is a műveket. Ehhez nem kell regisztrálniuk, egyszerűen kattintsanak az Önök szerinti megfelelő osztályzatra 1-től 5-ig, majd az Elküld gombra. Így két kattintással véleményezhetik a könyveket, hangoskönyveket, filmeket és zenéket, mi pedig a szerzeményezésnél figyelembe vehetjük véleményüket. Az osztályzatok alatt olvashatják az eddigi értékelések átlagát. Nem csak az aktuális ajánlókat értékelhetik, hanem az ajánló archívumunkban található összes eddig megjelent művet (könyvet, hangoskönyvet, filmet, zenét) is.

Nagy öröm érte intézményünket: a Nemzeti Kulturális Alap Könyvtári Szakmai Kollégiuma befogadta pályázatunkat. Az így elnyert pénzösszeg segítségével a Milkovich-Zámory Gyűjtemény három becses kötetét restauráltatni tudjuk. Ezek közül az egyik különösen értékes: egy szépen illusztrált kódexlapba van kötve. Egy előzetes szakértői vélemény szerint, talán a Zalka –Antifonálé egy, eddig lappangó töredékét használta fel a könyvkötő. A lelet azért különösen fontos, mert a magyarországi kódexek túlnyomó része megsemmisült, így a kutatók számára a töredékek nagy jelentőséggel bírnak.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.