Játék

Miért tűnik el a libikóka számos játszótérről?

libikóka és hinta

A libikóka gyorsan a múlt játékszerévé válhat. Egy 2 éves gyerek apjaként az elmúlt pár évben sok időt töltöttem játszótereken. De csodálkozom, hogy egészen a közelmúltig nem vettem észre igazán, hogy nincs már olyan sok libikóka. Csak egy másodpercig kellett gondolkodnom, és rájöttem, hogy ismét az ügyvédek nyertek. Egy kis internetes kutatás megerősítette a gyanúmat.

Nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy elképzeljük, hogyan sérülhet meg egy gyerek a libikókán. Többet láttam, mint néhány közeli veszélyes helyzetet, amikor a kisgyermekek túl közel sétáltak az ilyen eszközökhöz. De ez nem termékfelelősségi probléma, csak a nem megfelelő nevelés, ezért azt hiszem, hogy a libikókának még egy ideig biztosan jelen kell lennie.

Amikor a hetvenes években általános iskolába jártam New Yorkban, a szüleim engedték, hogy a városi busszal egyedül menjek az iskolába a második osztálytól kezdve. Szerintem ennek az első tejesdobozos gyerek vetett véget. De tényleg meg kell győződnünk arról, hogy minden ilyen biztonságos a gyerekeink számára? A játszótér mindig is egy kis oázisnak tűnt egy őrült világban.

Az agyrázkódás miatti aggodalmak miatt a futball az utolsó sport, amit szeretnék játszatni a gyerekemmel manapság és nem a libikóka aggaszt. Szóval lehet, hogy én vagyok a hibás, mint a következő szülő, amiért menedéket akarok adni a gyermekemnek, hogy semmi baja ne érje. De úgy tűnik, hogy a kockázatvállalás és a fizikai teljesítmények izgalma a gyermekkor és a jól alkalmazkodó felnőtté válás kritikus aspektusai. Remélhetőleg elég bátor leszek ahhoz, hogy hagyjam, hogy a fiam vállalja a saját kockázatát az elkövetkező években.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.